Dzordza Vasingtona 44, 81000 Podgorica
office@financeplus.me
+382 20 23 23 55

01.06.2018 godine u prostorijama kompanije ‘’Finance Plus’’ je bila održana prva sjednica Savjetodavnog tijela za velike poreske obveznike. Prisutne je pozdravila predsjednica Savjeta Slađana Raičković, i poželjela dobrodošlicu novim članovima, predstavnicima 7 najvećih poreskih obveznika.

Na sjednici su prisutstvovali predstavnici iz sledećih institucija i kompanija: Poreska uprava, Asociacija menedžera, Unija poslodavaca Crne Gore, Privredna komora Crne Gore, Američka privredna komora, Institut računovođa i revizora Crne Gore, Institut sertifikovanih računovođa, Udruženja banaka Ernst & Young, PWC, KPMG, Crnogorski Telekom, Hotels Group Montenegro Stars, Mesopromet i Jugopetrol.

Utvrđeno je prisustvo svih članova osim predstavnika revizorskih agencija Delloite i BDO, velikih poreskih obveznika kompanija Voli I Bemax, koji su najavili i opravdali svoje odsustvo, dok je umjesto Danijele Dimovske predstavnik Ernst&Young-a bila Ivana Miličković.

Predsjednica Savjeta Slađana Raičković je istakla da je Savjet osnovan iz razloga, da bi u partnerskom odnosu rješavali pitanja aktuelna u praksi, a koja nisu dovoljno obrađena i predviđena zakonom, a predstavljaju biznis barijeru. Ova pitanja bi bila obavezujuća za partnere, I mišljenja je da je Savjet  pravo mjesto za rješavanje istih pitanja jer su u Savjetu okupljena stručna lica kao predstavnici Poreske Uprave i poreskih obeznika i da predstavljaju dovoljan autoritet koji će se cijeniti ne samo od strane prisutnih predstavnika partnera, već i poreskih inspektora, pa da će u tom smislu to olakšati rad ne samo poreskim obveznicima već i poreskim inspektorima ubuduće, sa čim su se složili svi članove Savjeta i pozdravili osnivanje novog tjela.

Copy link