Dzordza Vasingtona 44, 81000 Podgorica
office@financeplus.me
+382 20 23 23 55

Prošlogodišnje uvođenje transfernih cijena kao zakonske obaveze predstavljalo je logičan korak za Crnu Goru, usklađujući se sa standardima koje već dugo praktikuju sve evropske zemlje. Iako je primjena kasnila, sada je sistemski implementirana. Državni službenici su i zvanično prošli detaljnu obuku na Institutu sertifikovanih računovodja Crne Gore obećavajući budući fokus na kontrolama u ovom ključnom području.

Prošla godina obilježila je primjenu  transfernih cijena u Crnoj Gori. Više nema prostora za izgovore; obaveza ispunjavanja ovih zahtjeva postala je imperativ.

Šta su Transferne Cijene i Zašto su Bitne?

Transferne cijene odnose se na cijene po kojima kompanije unutar iste grupacije ili u okviru povezanih lica trguju proizvodima, uslugama,vrše zajmove ili druge bitne transakcije . Esencijalne su za:

• Pružanje fer i transparentnog prikaza unutargrupnih transakcija,

• Sprečavanje izbjegavanja poreza i osiguravanje da svaka država dobije pravičan poreskii prihod.

Neispunjavanje obaveza vezanih za transferne cijene može dovesti do značajnih finansijskih sankcija i narušavanja reputacije.

Prošle godine smo realizovali preko 100 studija transfernih cijena, sarađujući sa vodećim evropskim i regionalnim konsultantima. Kroz ovaj proces, shvatili smo da studija transfernih cijena nije samo formalnost – ona je srž svake kompanije u očima poreskih autoriteta. Kvalitetna studija štiti  kompaniju od neadekvatnog obračuna poreza, nudeći ne samo zaštitu već i oslikavajući  poslovni integritet i transparentnost.

Naučili smo da studija transfernih cijena nije samo dokumentacija; to je dosije vaše kompanije. To je priča koja se prezentirq regulatornim tijelima – priča koja treba biti pažljivo i profesionalno predstavljena, kako bi se osigurala zaštita i optimizovalo poresko opterećenje.

🌟 Želite li da Vaša slika kompanije Bude Ispravno Ispraćena?

Naš tim čine stručnjaci koji su predani tome da vaša studija transfernih cijena ne samo da ispunjava sve zakonske zahtjeve, već i da pruža duboki uvid u vaše poslovanje, štiteći vas od nepotrebnih poreskih opterećenja i promovišući vašu korporativnu transparentnost.

Ne dozvolite da nejasnoće i složenosti poreskih regulativa ugroze vašu poslovnu sliku i finansijsko zdravlje. Pozovite nas još danas – neka vaša studija transfernih cijena bude vaš štit i predstavljanje vaše poslovne izvrsnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link